Mezoterapi

Mezoterapi uygulaması; 1952 senesinde "Dr. Michel Pistor" tarafından tesadüf olarak bulunan ve zamanla geliştirilen; vitaminler, aminoasitler, enzimler ve mineraller gibi diğer vücudu iyileştirme özelliğine sahip olan elementlerin mikroenjeksiyon ismi verilen uygulama şekli ile cildin orta kısmına yani tabakasına enjekte edilmesidir. Uygulamanın dünya'ya yayılması ve bilinir bir uygulama olması ise 1987 yılına dayanmaktadır.

Mezoterapi uygulamasında aslında dayanılan esas şudur ki; kimi zaman ağız yolu ile ya da direk olarak damar yolu  ile enjeksiyon yapılarak uygulanan işlemlerin her durumda istenilen yere varamaması ya da alınan ilaçların daha etki etmeden idrar yolu ile dışarı atılabilir olması nedeni ile, bu uygulamada ilaçlar direk olarak iyileşmesi istenilen ve sorunlu olan kısma enjekte edilir. Dolayısı ile hem diğer organlar ve dokular bu durumdan etkilenmez hem de uygulama direk olarak tesir ederek başarılı neticelere sebep olur.

Mezoterapi uygulamaları, hamileler, kanser hastası olan kişiler, şeker ve kalp rahatsızlığı olanlar, kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler ve kan sulandırıcı  ilaçları kullanan kişiler dışında herkes için uygulanabilmektedir. Genellikle bu uygulama selülit sorunu olan kişiler, bölgesel fazlalıklarından şikayetçi olanlar, yüz ve cilt gençleştirme isteyen kişiler ve saç dökülmesi sorunu olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Örneğin sadece selülit sorunu olan bir hasta haftada 1-2 kez olmak üzere seanslarına geldiği takdirde kısa bir sürede şikayetlerinden kurtulabilir. Ancak işlem sonrasında düzenli ve doğru beslenmeyi de unutmamak gerekecektir. Seans sayısı yaklaşık 6-10 seanstır.

İşlem sonrasında enjeksiyon yapılan bölgelerde ufak morluklar  meydana gelebilmektedir. Ancak bu durum oldukça kısa bir sürede toparlanabilmektedir. Mezoterapi işleminin etkisi herkese göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genellikle istenilen etkiler 2- 3 seans sonrasında kendini gösterecektir. Mezoterapi uygulamasının maliyetinden bahsedecek olursak da, fiyatlar genellikle işlemin yapılacağı bölgenin genişliğine ve seans sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

Mezoterapi ile Zayıflamada ise; tıpkı diğer mezoterapi işlemleri gibi fazlalıkların olduğu bölgelere yine enjeksiyon yöntemi ile yağ parçalama fonksiyonu olan ilaçlar enjekte edilir ve buradaki meydan gelmiş olan yağların parçalanması sağlanarak istenilen forma kolaylıkla kavuşulur.

Doktorunuza Sorun

SORULARINIZ MI VAR?

Çağrı merkezimiz sorularınıza anında cevap verebilmek için hizmetinizde.