Bazı kişilerin dudakları yapısal olarak ince ve küçük olabilmekle birlikte, yaş ilerlemesi gibi durumlarda da çene kemiklerine bağlı olarak dudaklarda değişiklikler meydan gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda genellikle son dönemlerde tercih edilen dudak dolgu uygulaması, dudakların daha hacimli ve çekici görünmesini sağlamaktadır.
Dudak dolgusu işlemi için hastalar karar verdiklerinde ilk olarak uzman hekimler ile görüşülmeli ve istenilen dudak şekli ve boyutu detaylı bir şekilde konuşularak karar verilmelidir. Burada en önemli detay dudakların kişinin yüzüne uygun ve sakil durmayacak şekilde hacimlendirilmesidir. Dudak dolgu uygulamasından önce hastalar bir hafta öncesinden kullandıkları bazı ilaçlara ve besinlere ara vermelidir. Örneğin; aspirin, E vitamini, ağrı kesiciler, yeşil çay, omega 3 ve son olarak eğer dudaklarınızda sürekli uçuk gibi viral sorunlar ile karşılaşıyorsanız mutlaka işlem öncesinde profilaktik antiviral tedavi yapılmalıdır.
Dudak Dolgu Uygulaması
İşlem hasta oturur durumda iken yapılır ve uygulama öncesi hastaya anestezi içeren bir krem uygulanır ve bölgenin lokal olarak uyuşması beklenir. Daha sonrasında ise dolgu maddesi, uzman hekim ile hastanın belirlemiş olduğu noktalara dolgu maddesi enjekte edilir. Örneğin kimi hastalarda sadece dudak çizgilerine dolgu yapılırken kimi hastada dudağın iç kısımları doldurulabilir. Bu durum hastanın dudak yapısına bağlı olarak değişir.Uygulama yaklaşık olarak 15-20 dakika sürer. Dudak dolgusu işleminde en önemli yan etkiler ise morarma ve şişliktir. Ancak bu etkiler 1 hafta içerisinde gerilemektedir.
Dudak dolgusu yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;